Marynowany kurczak gotowany pod cegłą
Marynowany kurczak gotowany pod cegłą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 554 kalorie, 41g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka skórki cytrynowej, pieprz, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Ceglany, Kurczak pod cegłą, oraz Kurczak Pod Cegłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 11 składników w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Za pomocą ostrego noża lub nożyc kuchennych Usuń skrzydła przy pierwszym połączeniu; Odrzuć skrzydła. Kurczaka podzielić na pół wzdłuż.
Usuń i wyrzuć skórę; przekłuj widelcem całą powierzchnię kurczaka.
Umieść kurczaka w naczyniu, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z naczynia; wyrzucić marynatę. Kurczak zalać sprayem do gotowania; kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do średniej wysokości i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Utrzymuj temperaturę na poziomie 40
Zawiń 2 Cegły folią aluminiową.
Umieść kurczaka od strony piersi w dół, na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania po stronie nieogrzewanej.
Umieść 1 przygotowaną cegłę na każdej połowie kurczaka. Przykryć i grillować 1 godz. lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda 16
Ostrożnie usuń gorące Cegły; usuń kurczaka z grilla.
Odstawić kurczaka 5 minut. Pokrój kurczaka.