Marynowany bakłażan z miętą i czosnkiem
Marynowany bakłażan z miętą i czosnkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 155 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz bakłażan, czosnek, sól do marynowania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszony bakłażan w stylu syczuańskim z marynowanymi chili i czosnkiem (YU Xiang Qie Zi), Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym i miętą, oraz Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj mały garnek do konserw i 2 słoiki kufli.
Umieścić 2 nowe pokrywki w małym garnku z wodą i doprowadzić do barest gotować na wolnym ogniu.
Ocet wlać do średniego rondla i doprowadzić do wrzenia. Gdy się zagotuje, dodaj bakłażana i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.
Gdy czas się skończy, Usuń kostki bakłażana z octu łyżką szczelinową i umieść je w misce.
Dodaj czosnek, miętę i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Bakłażan pakować do słoików i top z wrzącym octem, pozostawiając 1/2 cala headspace.
Dotknij słoików delikatnie, aby usunąć uwięzione pęcherzyki powietrza. Jeśli to konieczne, dodaj więcej solanki, aby przywrócić przestrzeń nad głową do 1/2 cala.
Wytrzyj obręcze, nałóż pokrywki i pierścienie i przetrzyj słoiki w pojemniku do kąpieli we wrzącej wodzie przez 10 minut (uruchom zegar, gdy woda powróci do wrzenia, a nie, gdy słoiki wejdą po raz pierwszy).
Gdy czas się skończy, wyjmij słoiki z konserwy i pozostaw do ostygnięcia na złożonym ręczniku kuchennym.
Gdy słoiki są wystarczająco chłodne do obsługi, Usuń pierścienie i przetestuj uszczelnienia, chwytając krawędzie pokrywek i ostrożnie podnosząc słoiki. Jeśli pokrywy trzymają się szybko, uszczelki są dobre.
Przechowywać słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu. Są gotowe do spożycia w ciągu 1 tygodnia, ale mogą być przechowywane do jednego roku.