Marynowane sardynki z koprem włoskim, rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Marynowane sardynki z koprem włoskim, rodzynkami i orzeszkami pinii mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 18g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, sardynki, cynamon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sardynki smażone na patelni ze słodko-kwaśną cebulą, orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Makaron Z Koprem Włoskim, Sardynkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Makaron z orzeszkami piniowymi, brokułami, sardynkami i koprem włoskim.
Instrukcje
Sardynki doprawiamy solą i pieprzem, a mąkę kukurydzianą doprawiamy kurzem. Na patelni podgrzać 2 łyżki oleju. Sardynki gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż tylko biały w całym, o 1 minutę na stronie.
Przenieś do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali i rozłóż pokrojony koper włoski na wierzchu.
W małym rondlu dusić ocet Szampański, rodzynki, cukier, cynamon i liść laurowy na umiarkowanym ogniu, aż cukier się rozpuści, około 1 minuty.
Wlać mieszaninę na sardynki i odstawić na co najmniej 30 minut lub przechowywać w lodówce na noc.
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, o 4 protokół.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
Marynowane sardynki skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy.
Posypać orzeszkami piniowymi i liśćmi kopru włoskiego i podawać.