Marynowane krewetki z kaparami i koperkiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Marynowane krewetki z kaparami i koperkiem może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.55 za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 18g białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, ząbki czosnku, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Cytrynowo-koperkowy makaron z cukinią z krewetkami i kaparami, Sałatka z marynowanego ogórka z rzodkiewką, koperkiem i krewetkami, oraz Świeży łosoś z koperkiem i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać krewetki solą i pieprzem; dodaj krewetki do patelni i sauté aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 3 minuty.
Kolejne 5 składników ubić w dużej misce.
Wymieszać z 8 łyżkami oleju, doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać krewetki i zgromadzonych soków, kapary i zielonej cebuli. Lekko ostudzić, następnie przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Ułóż liście sałaty maślanej na 8 talerzach. Top z krewetkami, dzieląc równo.
W razie potrzeby skropić większą ilością marynaty.
W razie potrzeby udekoruj skórkami cytryny i gałązkami świeżego koperku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.