Marynowane kotlety wieprzowe z ziemniakami i kapustą
Marynowane kotlety wieprzowe z ziemniakami i kapustą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 37g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.49 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, kotlety wieprzowe, Koper i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszankę przypraw można śledzić to danie główne z Pumpkin Pie Spice Cream Scones jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Kotlety schabowe z czerwoną kapustą, Kotlety Schabowe Z Czerwoną Kapustą, oraz Kotlety Wieprzowe Z Boczkiem I Kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Kotlety schabowe posmarować 2 łyżeczkami białego octu i posypać 1/4 łyżeczki koperku, 1/4 łyżeczki przyprawy do marynowania, solą i czarnym pieprzem.
Kotlety schabowe ułożyć na patelni.
Broil w nagrzanym piekarniku, aż soki uruchomić jasne i kotlety są rumiane, 4 do 8 minut na stronie.
Kotlety skropić 1 łyżeczką octu i klapki w połowie gotowania. Natychmiastowy odczyt termometr mięsa włożony do najgrubszej części kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (65 stopni C).
W rondlu umieścić bulion wołowy, ziemniaki i 1/4 szklanki białego octu, doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować przez 4 minuty. Wymieszać 1/4 łyżeczki koperku, 1/4 łyżeczki przyprawy do marynowania i rozdrobnioną kapustę; przykryć i gotować jeszcze 4 minuty.
Odcedzić płyn i wymieszać 2 łyżki octu do mieszanki kapusty. Doprawić solą i czarnym pieprzem i podawać z pieczonym kotletem schabowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau