Marynowane cytrynowo szaszłyki z kurczaka i oliwek
Marynowany cytrynowo kurczak i oliwkowe szaszłyki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 15 porcjami. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Marynowane cytrynowo szaszłyki z kurczaka i oliwek, Marynowane szaszłyki Fetanowo-oliwkowe, oraz Marynowane szaszłyki Fetanowo-oliwkowe.
Instrukcje
W średniej misce połączyć składniki marynaty.
Dodać kawałki uda kurczaka i wrzucić do płaszcza dokładnie.
Pozostawić kurczaka w marynacie w temperaturze pokojowej przez 5 do 30 minut przed grillowaniem.
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Kawałki kurczaka nawleczyć na szaszłyki, na przemian kawałki kurczaka z oliwkami.
Wyczyść ruszt do gotowania. Grillować szaszłyki na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż mięso będzie twarde, a soki będą czyste, od 8 do 10 minut, obracając się raz lub dwa razy.
Wyjąć z grilla i odstawić na 3 do 5 minut.
Uwaga: jeśli używasz bambusowych szaszłyków, mocz w wodzie przez co najmniej 30 minut.