Marokańskie klopsiki w pikantnym sosie pomidorowym
Marokańskie klopsiki w pikantnym sosie pomidorowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 32G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka pomidorów w puszkach, kuskus, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marokańskie klopsiki w sosie pomidorowym, Marokańskie klopsiki jagnięce w sosie pomidorowym, oraz Kefta Tajine (marokańskie przyprawione klopsiki z jajkami w sosie pomidorowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować klopsiki, połącz pierwsze 9 składników w misce; uformuj mieszankę mięsną w 30 klopsików.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj połowę klopsiki na patelnię; gotować 3 protokół lub aż rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Umieść rumiane klopsiki w kuchence elektrycznej. Powtórz procedurę z pozostałymi 15 klopsikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
5
Aby przygotować sos, połącz koncentrat pomidorowy i następne 7 składników (przez pomidory).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Pomidor
SOS
6
Dodaj do powolnej kuchenki, delikatnie mieszając, aby płaszcz. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 godzin.