Marokańskie hamburgery jagnięce z sosem miętowo-jogurtowym

Marokańskie hamburgery jagnięce z sosem miętowo-jogurtowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 949 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, mieloną jagnięcinę, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery jagnięce z miętowym sosem jogurtowym, Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym, oraz Grillowana Harissa - marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj jogurt z miętą, czosnkiem i 1 łyżką soku z cytryny. Sos jogurtowy przyprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki.
W mini robocie połączyć suszone porzeczki, orzeszki piniowe, posiekaną natkę pietruszki, skórkę z cytryny, kminek, kolendrę i cynamon z pozostałą 1 łyżeczką soku z cytryny i 1 łyżeczką soli. Przetwórz składniki, aż powstanie gruboziarnista pasta.
Do dużej miski zeskrobać pastę z orzechów currantpine i dodać zmieloną jagnięcinę. Używając rąk delikatnie dokładnie wymieszaj mielone mięso z przyprawami i wklep w 4 pulchne hamburgery. Ustaw hamburgery na talerzu, przykryć je folią i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Rozpal grilla. Lekko posmaruj ruszt olejem. Grilluj hamburgery na średnio gorącym ogniu przez 6 minut na stronę dla średnio rzadkich. Grill bułki, pokroić stronę w dół, aż tosty. Ustawić hamburgery na bułki i podawać z sosem miętowo-jogurtowym.