Marokański tuńczyk przyprawiony
Marokański-przyprawione tunan jest danie główne, które służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 595 kalorii, 41g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 6,67 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka kolendry pack, sok z cytryny, steki z tuńczyka oz/200g i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 100%. Francuski w mgnieniu oka: marokański przyprawiony pieczony Rzadki tuńczyk, Marokańskie Steki Z Tuńczyka, oraz Marokańska Sałatka Makaronowa Z Tuńczykiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Włożyć kolendrę, czosnek, przyprawy i sok z cytryny do blendera i blitz do czystej. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż uzyskasz gładki, gęsty sos. Odstawić.
Steki z tuńczyka umieścić w niemetalicznym naczyniu i przykryć dwie trzecie sosu. Przykryć folią spożywczą, następnie pozostawić do marynowania w lodówce na około 20 minut (lub do 4 godzin).
Podgrzać patelnię lub grill. Otrząsnąć nadmiar marynaty, doprawić steki z tuńczyka, a następnie gotować przez 2-4 min, w zależności od grubości średnio rzadkie, obracając raz (gotować 2 min więcej dla dobrze zrobione).
Skropić pozostałą pastę do sosu, aby zakończyć. Spróbuj podawać z młodymi ziemniakami; na marokański twist Wrzuć roztopione masło, mieszankę przypraw harissa i posiekane liście kolendry przez ziemniaki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.