Marokański tuńczyk przyprawiony

Marokański tuńczyk przyprawiony
Marokański-przyprawione tunan jest danie główne, które służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 595 kalorii, 41g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 6,67 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka kolendry pack, sok z cytryny, steki z tuńczyka oz/200g i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 100%. Francuski w mgnieniu oka: marokański przyprawiony pieczony Rzadki tuńczyk, Marokańskie Steki Z Tuńczyka, oraz Marokańska Sałatka Makaronowa Z Tuńczykiem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Włożyć kolendrę, czosnek, przyprawy i sok z cytryny do blendera i blitz do czystej. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż uzyskasz gładki, gęsty sos. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Steki z tuńczyka umieścić w niemetalicznym naczyniu i przykryć dwie trzecie sosu. Przykryć folią spożywczą, następnie pozostawić do marynowania w lodówce na około 20 minut (lub do 4 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3
Podgrzać patelnię lub grill. Otrząsnąć nadmiar marynaty, doprawić steki z tuńczyka, a następnie gotować przez 2-4 min, w zależności od grubości średnio rzadkie, obracając raz (gotować 2 min więcej dla dobrze zrobione).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Skropić pozostałą pastę do sosu, aby zakończyć. Spróbuj podawać z młodymi ziemniakami; na marokański twist Wrzuć roztopione masło, mieszankę przypraw harissa i posiekane liście kolendry przez ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
HarissaHarissa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn