Marokański Tagine z oliwkami i sercami karczochów
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Marokański Tagine z oliwkami i sercami karczochów może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Za 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 204 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 22 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 64%. Spróbuj Tagine z kurczaka z sercami karczochów i groszkiem, Tagine z kurczaka z sercami karczochów i groszkiem, oraz Tagine z kurczaka z sercami karczochów i groszkiem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj kurczaka, cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż kurczak nie będzie już różowy na środku, około 15 minut.
Wymieszaj fasolę garbanzo, pokrojone w kostkę pomidory z sokiem, bulion warzywny, serca karczochów, marchew, oliwki, cukier, sok z cytryny, sól, kolendrę i pieprz cayenne do mieszanki kurczaka; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, około 30 minut.