Marokański Kurczak z cytryną, oliwkami i kolendrą
Need a dairy free main course? Marokański Kurczak z cytryną, oliwkami i kolendrą może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 640 kalorii, 23G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, udka z kurczaka, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 49 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Oliwki Marokańskie Z Cytryną I Kolendrą, Marokański Kurczak Cytrynowy Z Oliwkami, oraz Kurczak marokański z cytryną i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj cebulę, czosnek, i imbir na patelni; smażyć 2 protokół. Wymieszaj skórkę, 3 łyżki soku z cytryny, bulion i oliwki. Powrót kurczaka na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odkryć i dusić dodatkowe 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjąć z ognia; posypać pozostałą 1 łyżką soku z cytryny, kolendry i czerwonej papryki.