Marokański Czerwony Kurczak Harissa
Need a danie główne bezglutenowe? Marokański Czerwony kurczak Harissa może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 692 kalorie, 54g białka, oraz 22g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka basmati, szczypta mielonego cynamonu, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Marokańska kanapka z grillowanym kurczakiem z Zakonserwowaną Tapenadą cytrynową i majonezem Harissa, Klopsiki marokańskie Harissa, oraz Marokańska przyprawiona jagnięcina z Harissą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char dzwon i papryki chile pod gorącym brojlerem, aż skórki są równomiernie czernione.
Umieść w misce i przykryj do ostygnięcia. Wytrzyj zwęglone Skórki papierowymi ręcznikami i posadź paprykę. Rezerwa do późniejszego wykorzystania.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu, dodać olej.
Udka kurczaka posypać solą i pieprzem z obu stron.
Dodaj kurczaka do gorącego oleju i brązowy po obu stronach, 4 do 5 protokół.
Wyjmij kurczaka na talerz i zmniejsz trochę ogień.
Dodaj czosnek, liść laurowy, cynamon, imbir, cebulę, paprykę, kminek i trochę soli i pieprzu, i gotować, aby nieco zmiękczyć, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić obraną paprykę w misce robota kuchennego z 1 szklanką bulionu i proces aż puree.
Dodać puree do patelni, cienkie z około 1/2 szklanki wody i przesuń kurczaka z powrotem na patelnię. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i zakończyć gotowanie kurczaka przez. Wyłączyć ogrzewanie i przykryć, aż służyć.
Aby służyć, podgrzać Pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu (lub 1 szklanka bulionu i 1/2 szklanki wody) i masło do wrzenia z ryżem. Doprowadzić do bańki, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiego i przykryć. Gotuj ryż na wolnym ogniu przez około 15 minut. Wyłączyć ogień i odstawić 5 do 10 minut, a następnie puch widelcem.
W płytkich miseczkach, top ryżu z kurczaka w pikantnym sosie, udekorować szalotki przed podaniem.
Pobierz listę zakupów Rachael dla tego odcinka przepisów tutaj.