Marokański bakłażan z jogurtem Tahini
Marokański bakłażan z jogurtem Tahini może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 414 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan (Bakłażan) Z Sosem Jogurtowym Tahini, Pieczony bakłażan i dyni z sosem tahini-jogurt, oraz Grillowane bakłażany Naan z sosem tahini-jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Przebić skórę bakłażana dużym widelcem kuchennym.
Umieść w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 1 godzinę, aż bakłażan będzie miękki i zaraz się zawali. Pokrój bakłażana na pół wzdłuż i pozostaw do ostygnięcia. Za pomocą dużej łyżki wyjąć miąższ, a następnie posiekać. (Jeśli zbyt obskurne, usunąć niektóre z nasion.) Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni niereaktywnej na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć na złoty kolor, o 1 minuta.
Dodać pomidory i pieczoną paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 10 protokół.
Dodaj miąższ bakłażana i kminek. Gotować dodatkowe 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż większość soku odparuje, ale mieszanina jest nadal wilgotna.
Dodać sok z cytryny i odstawić.
Przygotować sos jogurtowy: Pulse tahini i czosnek w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodać pozostałe składniki i pulsować aż do wymieszania.
Aby przygotować pitas, użyj nożyczek, aby ostrożnie przyciąć krawędzie każdego pita. Wyciągnij dwie warstwy i pokrój każdą warstwę na 8 klinów. Toast kliny w brojlerze lub toster.
Podawać bakłażana i sos z ciepłymi klinami pita i różnymi oliwkami utwardzanymi oliwą. To danie może być podawane jako przekąska z napojami lub jako pierwsze danie.