Marokańska jagnięcina z sosem miodowym Shiraz

Marokańska jagnięcina z sosem miodowym Shiraz
Marokańska jagnięcina z sosem miodowym Shiraz wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 97 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz grubą sól morską, miód, ras El hanout i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Marokański Tagine jagnięcy z rodzynkami, migdałami i miodem, Marokańskie hamburgery jagnięce z sosem miętowo-jogurtowym, oraz Marokańskie klopsiki jagnięce w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Jagnięcinę doprawić solą morską i natrzeć ras el hanout. W średnim żeliwnym patelni na średnim ogniu, sear jagnięcinę ze wszystkich stron, aż równomiernie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Umieść patelnię z jagnięciną w rozgrzanym piekarniku i piecz 30 minut lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie minimum 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Wyjmij jagnięcinę z patelni, rezerwując soki i pozostaw na 10 do 15 minut przed krojeniem żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Umieść patelnię z sokami na średnim ogniu i wymieszaj z winem i miodem. Gotować, aż zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Mżawka na żeberka służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn