Marokańska jagnięcina Tagine jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1393 kalorii, 65g białka, oraz 88 g tłuszczu. Na $7.3 za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, sok pomidorowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać daty można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Daktylami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 41 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Marokańska Jagnięcina Tagine, Marokańska Jagnięcina Tagine, oraz Marokański Klopsik Jagnięcy Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść cayenne, pieprz, papryka, imbir, kurkuma i cynamon w małej misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej Wody
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieścić jagnięcinę w dużej misce i wrzucić 1/2 mieszanki przypraw.Przykryć i pozostawić na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W dużym naczyniu żaroodpornym rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 łyżkę oleju arganowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
5
Dodać startą cebulę i pozostałą mieszankę przypraw i gotować na delikatnym ogniu przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj rozgnieciony czosnek w finale 3 minutes.In oddzielną patelnię, rozgrzać olej i brązową jagnięcinę ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Groch łuskany, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj do naczynia żaroodpornego.Deglaze patelni z 1/4 kufel soku pomidorowego i dodać, że do naczynia żaroodpornego, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj pozostały sok pomidorowy, posiekane pomidory, morele, daktyle, rodzynki, szafran, bulion jagnięcy i miód do naczynia żaroodpornego.Doprowadzić do wrzenia, przykryć i umieścić w piekarniku lub powolnej kuchence 2 1/2-3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Bulion Jagnięcy
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Szafran
Daktyle
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
Masło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Podawać z kuskusem lub ryżem i polewać ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz