Marokańska Pieczeń Wieprzowa Figowa
Marokańska pieczeń wieprzowa Fig może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 65g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 146 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Jak zrobić figową polędwicę wieprzową na wiele posiłków, Marokańska sałatka z granatu i pieczonych warzyw, oraz Kurczak Pieczony Po Marokańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Pieczeń wieprzową osuszyć czystym ręcznikiem.
Wymieszaj curry, kurkumę, garam masala, mielony imbir, chili w proszku, kminek, cayenne, sól i pieprz w małej misce. Mieszankę przypraw Rub na całej pieczeń wieprzową.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w dużym, ciężkim garnku dolnym lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu.
Umieść sezonowaną pieczeń wieprzową w garnku i gotować, aż równomiernie rumiane, o 2 protokół z każdej strony.
Wyjąć wieprzowinę i odstawić na bok. Wymieszać czosnek i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z kompotem figowym, aż do dobrze wymieszanego. Powrót wieprzowiny do garnka, pokrycie go mieszaniną fig.
Wlać pomidory i rosół z kurczaka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Przykryty garnek wstawić do nagrzanego piekarnika. Gotuj, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, około 2 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C).