Marmolada Pomarańczowa Sewilla

Marmolada Pomarańczowa Sewilla
Marmolada sewilska pomarańczowa może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Ta przyprawa ma 90 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 686 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jeśli masz gorzkie pomarańcze, cukier granulowany, cytryny-1 cytryna zwykła i 1 cytryna Meyera oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Marmolada Pomarańczowa Sewilla, Marmolada Z Pomarańczy I Wanilii, oraz Suflet Z Marmolady Sewilskiej.

Instrukcje

1
Przygotowanie owoców
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2
1 Wyczyść pomarańcze. Wszelkie, które są uszkodzone lub miękkie, należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3
Pomarańcze pokroić na pół i sok je. Jak sok pomarańczy, zapisać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
4
Wrzucić nasiona do osobnej miski i odstawić na bok. Użyjesz nasion, aby uzyskać naturalną pektynę na marmoladę
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
PektynaPektyna
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Skórki pokroić w wąskie paski: biorąc czystą pomarańczową połówkę Skórki, użyj łyżki, aby wykopać membrany segmentowe nadal przymocowane do wnętrza. Umieść kilka z nich w nasionach (błony segmentowe zapewnią również pektynę).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
PektynaPektyna
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Użyj ostrego noża szefa kuchni, aby cienko julienne Skórki. Po julienne wszystkie pomarańcze umieścić pokrojone skórki i sok w dużej (8-cup Pyrex działa świetnie) miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
7
4 sok zwykłej cytryny i dodać ten sok do skórki pomarańczowej i soku. Zapisz nasiona do produkcji pektyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
PektynaPektyna
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1
Cytrynę Meyera pokroić w ósemki, wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
2
Usuń nasiona i tyle błon wewnętrznych, ile możesz łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
3
Segmenty cytryny pokroić w poprzek na trójkątne kawałki. (Zobacz kroki w przepisie Meyer lemon marmolade na opisy zdjęć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Do miarki z pomarańczami dodaj pokrojoną cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
5
Dodaj nasiona cytryny Meyer do nasion pomarańczy Sewilli i membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
6
Powinieneś mieć 5 do 6 filiżanek razem, skórek cytrusowych i soków.
7
6 Wrzuć nasiona Do Woreczka z gazą lub muślinem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
8
Umieść nasiona cytrusów i membrany w 4 warstwach gaznicy, ciasno związanej sznurkiem lub w muślinowej torebce z galaretką. (Zrobiłem "torebkę pektynową", której używam do robienia Marmolady, zszywając kawałek zwykłej muślinowej tkaniny do torby ze sznurkiem na końcu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
PektynaPektyna
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
9
Pierwszy etap gotowania
10
1 włożyć do garnka pomarańczową mieszankę, dodać wodę: 
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Umieścić soki pomarańczowe i cytrynowe i pokroić skórki w dużym, szerokim (6 do 8-quart) garnku o grubym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Dodać 6 szklanek wody. (W tym momencie możesz moczyć przez noc, jeśli chcesz. To pomoże Skórki gotować szybciej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
13
2 Bezpieczna torba pektynowa: 
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
14
Umieść gazę lub worek muślinowy zawierający nasiona cytrusów i miąższ do garnka, zanurzając go w cieczy i przymocuj sznurek na drugim końcu do uchwytu garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Gdy mieszanina gotuje, pektyna z nasion i błon zostanie wyekstrahowana do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
16
3 gotować, aż skórki będą miękkie: doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
17
Niech gotować, odkryte, przez 30 minut (lub dłużej), lub aż skórki są całkowicie miękkie i gotowane przez.
18
W zależności od konkretnego owocu, dotarcie do punktu, w którym skórki są miękkie, może zająć więcej czasu i więcej wody. Po dodaniu cukru do mieszanki w następnym kroku, Skórki ujędrnią się z cukrem, więc bardzo ważne jest, aby skórki w tym pierwszym etapie gotowania były całkowicie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
19
Przetestuj skórki pomarańczowe. Weź gryza, jeśli skórka jest w ogóle jędrna do ugryzienia, potrzebuje więcej gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
20
Jeśli woda się zagotowała i mieszanina zaczyna przyklejać się do dna garnka, dodaj więcej wody, filiżankę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
21
Gdy peelingi są miękkie, zdejmij je z ognia.
22
Wyjmij torebkę pektynową i umieść ją w misce, aby ostygła, aż będzie wygodna w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
23
Zmierz owoce i dodaj cukier i pektynę
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
24
1 odmierz mieszaninę: 
25
Wylać mieszaninę z garnka do dużej miarki. Zmierz, ile masz mieszaniny. W zależności od tego, jak trudno wrzenia i jak długi czas gotowania, można mieć wszędzie od 4 do 5 filiżanek. Powrót mieszaniny z powrotem na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Dodaj do mieszaniny 7/8 szklanki cukru na każdą szklankę mieszaniny. Tak więc, jeśli mierzyłeś 4 szklanki mieszaniny, dodaj 3 1/2 szklanki cukru. Po rozpuszczeniu cukru, smak mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2
Dodaj więcej cukru w zależności od tego, jak słodka ma być twoja Marmolada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Należy pamiętać, że mieszanka galaretki zmniejszy się dalej, intensyfikując zarówno smak, jak i słodycz galaretki. Zwykle używam 4 szklanek cukru na każde 4 szklanki mieszanki owoców, co daje dość cierpką marmoladę. Zapraszamy do korzystania więcej!
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
3 wyciśnij pektynę z worka pektynowego: gdy worek pektynowy ostygnie do punktu, w którym możesz sobie z nim poradzić, wyciśnij go jak play-doh, aby wyodrębnić dodatkową pektynę. Chwyć część torebki o wielkości mandarynki i ściśnij, Odciągając torebkę od siebie jedną ręką, trzymając mocno drugą ręką. Pracuj nad torbą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
PektynaPektyna
5
"Mleko" pektyny, dopóki nie uwolnisz około łyżki pektyny. Pektyna ma konsystencję kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
PektynaPektyna
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
6
Dodaj go do pomarańczowej mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
7
Drugi etap gotowania
8
1 zagotuj i sprawdź temperaturę: 
9
Podgrzać mieszankę galaretki na średnim poziomie i doprowadzić ją do szybkiego wrzenia, mieszając od czasu do czasu, upewniając się, że nic nie przykleja się do dna patelni. Zabezpiecz termometr cukierkowy z boku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Marmolada może trwać od 15 do 30 minut lub tak, aby ustawić. Po około 10 minutach zacznij go często sprawdzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
2 Test, aby sprawdzić, czy marmolada jest w punkcie nastawienia: gdy mieszanina osiągnie temperaturę 103°, jest blisko punktu nastawienia. Należy ustawić między 218 ° F i 222 ° F(lub 6 do 10 ° F powyżej temperatury wrzenia na wysokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
12
Możesz sprawdzić, czy mieszanka osiągnęła swój punkt zadany, umieszczając niewielką ilość płynu galaretkowego na schłodzonym talerzu i szukając oznak marszczenia, gdy naciskasz ją czubkiem palca.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
13
Chociaż Termometry nie zawsze są dokładne, test zmarszczek działa. Jeśli galaretka zmarszczy się na zimnym talerzu, jest gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
14
Włóż kilka małych talerzy do zamrażarki, aby schłodzić. Ponieważ temperatura Marmolady osiąga 103°, rozpocznij testowanie, umieszczając niewielką ilość gorącej galaretki na schłodzonym talerzu. Jeśli galaretka rozprzestrzenia się i natychmiast rozrzedza, nie jest gotowa. Jeśli utrzyma swój kształt, to dobry znak.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
15
Niech ostygnie na talerzu przez kilka sekund.
16
Dociśnij do niego czubkiem palca. Jeśli próbka galaretki w ogóle się zmarszczy, nadszedł czas, aby zdjąć galaretkę z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
17
Jeśli zmarszczy się choć trochę, jest gotowy
18
Kiedy używasz termometru cukierkowego do testowania temperatury mieszaniny, upewnij się, że sonda nie dotyka dna patelni. Upewnij się, że wgłębienie na sondzie (przy nowoczesnych termometrach candy jest to około półtora cala od dna sondy) jest faktycznie otoczone mieszaniną. Być może będziesz musiał przechylić patelnię na jedną stronę, aby pokryć sondę wystarczająco, aby uzyskać dobry odczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
19
Przegotowanie Marmolady spowoduje karmelizowany smak lub twarde skórki pomarańczowe w marmoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
20
Puszkowanie Marmolady
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
21
1 sterylizuj słoiki do konserw: istnieje kilka sposobów sterylizacji słoików do konserw. Można je uruchomić przez krótki cykl na zmywarce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
22
Możesz umieścić je w dużym garnku (12 quart) wody na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
23
Lub możesz wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku 93° na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
24
2 wysterylizuj pokrywki: w miarę zbliżania się czasu na marmoladę, zagotuj trochę wody w dzbanku do herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CzajniczekCzajniczek
25
Umieść pokrywki słoika w szklanej lub ceramicznej misce i zalej je wrzącą wodą, aby wysterylizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
26
3 dżem kadzi do sterylizowanych słoików: gdy galaretka osiągnie swój punkt zadany, Usuń galaretkę z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
27
Pozwól galaretce usiąść w garnku na kilka minut (to pomoże utrzymać skórki z pływających w słoikach).
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
28
Ostrożnie wlać lub kadzi marmoladę do słoików, jeden po drugim, pozostawiając 1/4 cala przestrzeń głowy w górnej części słoików do uszczelnienia próżniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
29
4 czyste felgi, zabezpieczone pokrywkami i pierścieniem słoika: wytrzyj obręcz czystym, mokrym ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
30
Umieść pokrywę na słoiku, zabezpieczając pierścieniem słoika. Pracuj szybko.
31
5 proces w łaźni wodnej( opcjonalnie): jeśli chcesz, możesz przetworzyć słoiki w łaźni z gorącą wodą przez 5 minut, aby uzyskać lepsze uszczelnienie i zapobiec pleśni. Jeśli wcześniej użyłeś wrzącej wody do sterylizacji słoików, możesz po prostu zachować tę samą konfigurację dla łaźni wodnej. Chcesz się upewnić, że na dnie garnka znajduje się stojak, aby słoiki nie spoczywały na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
32
6 pozwalając słoikom zapieczętować: gdy zamkniesz słoiki pokrywką i pierścieniem, i umyjesz je wodą (lub nie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
33
Niech usiąść na kuchennym blacie. Gdy Marmolada stygnie, usłyszysz trzaskający hałas, gdy w przestrzeni nad głową słoików powstaje próżnia, ciągnąca pokrywki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
34
Czasami marmoladowe skórki pomarańczy unoszą się na górze słoika, aby temu zapobiec, odwracaj słoiki do góry nogami na pół godziny. Obracaj co około 30 minut, aż Marmolada wydaje się stabilna, a skórki są dobrze rozprowadzone przez marmoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn