Marmolada Pomarańczowa Mimosa
Pomarańczowa marmolada Mimosa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 257 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, cytrynę, pomarańcze pępkowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym, Pomarańczowy Krem Mimoza, oraz Mimoza Buraka Pomarańczowego.
Instrukcje
Zetrzeć skórkę z pomarańczy na równe 1 łyżka. Zetrzeć skórkę z cytryny na równą 1 łyżeczkę.
Obierz i przekrój pomarańcze i cytrynę, trzymając owoce nad miską, aby zebrać soki.
Wymieszać razem skórkę, segmenty owoców, cukier, sól koszerna, 1/3 szklanki soków owocowych i wino w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 50 minut lub aż termometr Candy rejestruje 225 i mieszanka jest lekko zagęszczony. Całkowicie schłodzić (około 1 godziny; mieszanina gęstnieje w miarę schładzania).
Wlać do 2 (8-oz.) słoiki lub hermetyczne pojemniki i schłodzić 24 godziny. Przechowywać marmoladę w lodówce do 3 tygodni.