Marjolaine Kokosowo-Czekoladowa

Marjolaine Kokosowo-Czekoladowa
Marjolaina kokosowo-czekoladowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 7G białka, oraz 41 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, rum, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Znacznie Ulepszona Marjolaine, Not Your Mother ' s Mounds Bar-gorąca czekolada z rumem kokosowym, prażonym kokosem i domową mżawką czekoladową, oraz Hershey ' s Coconut Creme Kisses & czekoladowe babeczki z lukrem waniliowo-kokosowym.

Instrukcje

1
Umieść czekoladę w średniej metalowej misce. Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Śmietanę polać czekoladą; ubijać, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Whisk in rum. Przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 163°. Linia 17x11-calowa blacha do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj kokos, 1/3 szklanki cukru, mąkę i sól w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka jaj i śmietanę z kamienia nazębnego w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/3 szklanki cukru; ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złożyć mieszaninę kokosową do bezy tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
KokosKokos
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozłóż bezę równomiernie na pergaminie na przygotowanym arkuszu, całkowicie pokrywając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Piec do jasnego złocistego i po prostu sprężystego w dotyku, około 20 minut (beza będzie miękka). Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Umieść czekoladę w średniej metalowej misce. Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Śmietanę polać czekoladą; ubijać, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Whisk in rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Pozostaw glazurę w temperaturze pokojowej, aż zgęstnieje i nadaje się do smarowania, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
5
Umieść arkusz woskowanego papieru na powierzchni roboczej.
6
Przetnij wokół krawędzi bezy, aby poluzować. Odwróć bezę na papier woskowany. Odklej pergamin.
7
Przetnij bezę w poprzek na pół, a następnie przetnij wzdłuż na trzecie, tworząc sześć prostokątów 8 1/2x3 2/3 cala.
8
Wytnij kawałek tektury na prostokąt 8 1 / 2x3 2/3 cala; tekturę przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Umieść 1 Prostokąt bezowy na tekturze.
10
Za pomocą miksera elektrycznego, beat ganache tylko do jaśniejszego koloru i wystarczająco mocne, aby się rozprzestrzeniać. Za pomocą szpatułki przesuniętej rozprowadzić 3 obfite łyżki ganache równomiernie na bezie. Góra z drugim prostokątem bezowym; naciśnij, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
11
Rozprowadzić 3 łyżki ganache. Powtórz procedurę z 3 kolejnymi prostokątami bezowymi i pozostałym ganache. Wierzch z pozostałym prostokątem bezowym. Schłodzić ciasto, aż ganache będzie jędrny, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Umieść ciasto na stojaku nad blachą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Wierzch i boki ciasta rozłożyć polewą. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
14
Umieść miskę z pozostałą glazurą w patelni z ledwo gotującej się wody i przewijać tylko do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów glazury 32°.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Wlać glazury na wierzchu ciasta, umożliwiając glazury kapać po bokach, rozłożenie równomiernie po bokach. Za pomocą szpatułki, zebrać nadmiar glazury na arkuszu; rozłożyć na boki ciasta na pokrycie. Naciśnij tosty Kokosowe na glazury na dole 1 cal ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
16
Ciasto przełożyć na talerz. Schłodzić, aż glazura jest ustawiona, co najmniej 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
17
Ciasto pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.)
18
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto w poprzek na 8 plastrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
19
Przenieś na talerze.
20
* Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z naturalną żywnością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn