Portugalski Bacalau Marii może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 656 kalorii, 77g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 202 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, ziemniaków Yukon gold, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Podobne przepisy to Karczochy Marii, Kurczak Tia Maria, oraz Santa Maria-Style BBQ Tri-Tip.
Instrukcje
1
Suszonego solonego dorsza moczyć w zimnej wodzie przez 24 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz Solny
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodać namoczonego dorsza i gotować przez około 5 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
4
Usuń dorsza z wody i Oszczędzaj wodę do gotowania ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
5
Usuń skórę i kości z dorsza, a mięso rozdrobnij widelcem na kawałki. Odstawić rybę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
W małej misce wymieszaj razem oliwę z oliwek, 1 ząbek czosnku, 1 łyżkę natki pietruszki, płatki czerwonej papryki i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Zalać rybę i lekko wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Ziemniaki włożyć do wody rybnej i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 20 minut, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Odcedzić pod chłodną wodą, obrać i pokroić w plasterki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Podczas gotowania ziemniaków, roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
12
Dodać cebulę, i saute aż złoty i karmelizowane. Cebulę wymieszać z ząbkiem czosnku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
13
Warstwa połowa plastry ziemniaków w dnie smarowane 8x11 cala naczynia do pieczenia. Przykryć połową dorsza, potem połową cebuli. Powtórz warstwy, kończąc cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
14
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane. Przed podaniem udekoruj wierzch zielonymi i czarnymi oliwkami oraz ugotowanymi na twardo jajkami.