Marchewki w glazurze cytrynowej
Marchew w glazurze cytrynowej to dodatek dla 2 osób. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, wegetariański i przyjazny dla diety przepis zawiera 99 kalorii , 1 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Mieszanka brązowego cukru, masła, marchewki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 20 minut . 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 31% , to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Marchew glazurowana cytryną , Marchew glazurowana cytryną i Marchewka młoda glazurowana cytryną .
Instrukcje
Marchewkę włóż do dużego garnka i zalej wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka będzie miękka, około 8 minut.
Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj marchewkę, brązowy cukier i sok z cytryny na roztopionym maśle, często mieszając, aż cukier się rozpuści, 2 minuty.