Marchewka Habanero Zupa
Marchewkowa zupa Habanero to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 146 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, zmieloną kolendrę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Usta-Pęcherze Habanero-Marchewkowy Ostry Sos, Pieczona marchewka i pomidor Habanero ostry sos, oraz Przegrzebki z sosem kokosowym Habanero i salsą Habanero Mango.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj por, cebula, i marchew; smażyć 7 minut lub do miękkości. Przebić habanero kilka razy nożem.
Dodaj habanero, imbir, i czosnek do patelni; smażyć 2 protokół. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać wodę i słodkie ziemniaki; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do miękkości. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i kolendrą.
Usunąć i wyrzucić habanero.
Umieścić połowę mieszanki marchwi w blenderze; proces do gładkiej.
Wlać czystą mieszaninę do średniej miski; powtórzyć procedurę z pozostałą mieszaniną marchwi. Prasować mieszaninę marchwi, partiami, przez duże drobne sito do patelni; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać miód i sól do mieszaniny marchwi; gotować na średnim ogniu 5 minut lub do dokładnie ogrzane. Chochla do misek; wierzch z jogurtem niskotłuszczowym.
Dekoruj liśćmi kolendry, w razie potrzeby.