Marchew i szalotka polane miodem
Marchew i szalotka z miodem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, szalotki, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Spróbuj Glazurowana Marchewka I Szalotka Z Tymiankiem, Burgery z bakłażana z piwem miodowym - szkliwione karmelizowaną szalotką, oraz Marchew Z Miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marchew i szalotka równomiernie rozprowadzić na 12-calowej patelni ciężkiej, następnie kropka z masłem i posypać solą.
Ubij razem wodę, bulion, Porto i miód i zalej warzywami. Przykryć patelnię pokrywką (lub szczelnie folią)i dusić na umiarkowanym ogniu, aż warzywa będą miękkie po przekłuciu nożem do parkowania, o 20 protokół.
Przenieść warzywa z łyżką szczelinową do miski i gotować płyn na umiarkowanie dużym ogniu, odkryte, aż syropy i zredukowane do około 3 łyżki stołowe, o 15 protokół. Powrót warzywa na patelnię i delikatnie wymieszać do pokrycia z glazury.
Posypać koperkiem i szczypiorkiem (jeśli używasz) oraz pieprzem.