Marchew Algierska
Algierskie marchewki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 48 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 169 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, wodę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Algierskie 'Zrodiya Mcharmla' - Marchew Z Octem, Flatbread Algierski, oraz Borek Algierski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij 1 1/2 szklanki wody lub tuż pod dnem parownika. Przykryć i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj pokrojoną marchewkę, zmniejsz ogień do średniej i ponownie przykryj patelnię. Paruj do miękkości, ale nie papkowaty, od 4 do 6 minut w zależności od grubości plastrów. Rezerwy 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i wymieszaj sól, pieprz, cynamon, kminek, czosnek i tymianek. Gotować przyprawy i czosnek, często mieszając, aż pachnące, o 10 protokół.
Dodaj 1/2 Puchar zastrzeżone gotowania płynu i liść laurowy, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół.
Wymieszać z marchewki, podrzucając dobrze płaszcz z mieszanką przypraw, i gotować, aż do ogrzania przez, O 2 do 3 protokół.
Posypać sokiem z cytryny i usunąć liść laurowy przed podaniem.