Marcepanowe tarty Eccles
Przepis marcepanowe tarty Eccles mogą być wykonane w około 1 godzinę i 15 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.65 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 742 kalorie, 11g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Jeśli masz zmielone goździki, jajko, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarty Malinowo-Marcepanowe, Marcepan Domowy (Marcepan Gotowany), oraz Ciasta Eccles.
Instrukcje
Wymieszać suszone owoce, starte jabłko lub gruszkę, cukier Demerara, marcepan, goździki i cynamon.
Następnie zebrać tarty jeden po drugim. Połowę kawałka ciasta i rozwałkować każdą połówkę do okręgu o grubości 50p kawałek na mąki powierzchni. Łyżka szóstą nadzienia do środka jednego koła w stosie.
Krawędzie pędzla z jajkiem i unieść drugie kółko ciasta na górze. Delikatnie przyciśnij owoce, aby wypchnąć jak najwięcej powietrza. Nacisnąć krawędzie ciasta, aby uszczelnić. Użyj odpowiedniej wielkości miski, szkła itp., aby pomóc przyciąć krawędzie do zgrabnego okręgu. Na tym etapie możesz przykryć i schłodzić tarty przez noc lub zamrozić na 1 miesiąc. Rozmrażanie przed kontynuowaniem.
Pędzel z ubitym jajkiem, a następnie zrób trzy małe cięcia nożem z rzędu. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Wkładamy tarty do lodówki, podgrzewamy piekarnik do 200C / 180C / Gaz
Gdy piekarnik jest ładny i gorący, smarujemy tarty jajkiem i posypujemy każdą z nich odrobiną cukru.
Piec przez 20-25 minut, do złotego koloru, następnie jeść na ciepło z lodami lub kremem.