Maple Pecan Popcorn
Przepis Maple Pecan Popcorn jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ta przystawka ma 294 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka syropu klonowego, masło, popcorn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Maple Pecan Popcorn, Popcorn Ball: Kulki Popcornu Z Orzecha Klonowego, oraz Dzień miłośnika popcornu: popcorn z klonowego bekonu.
Instrukcje
Wrzucić popcorn i pekan w dużej misce.
Dno liniowe 4-stronnej blachy o wymiarach 17 na 11 cali z folią, a następnie lekko folią olejową.
Masło rozpuścić w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać syrop klonowy i sól i gotować (jeszcze na średnim ogniu), bez mieszania, aż termometr rejestruje 300 ° F, 15 do 20 minut.
Syrop polać orzechami pekan i popcornem, energicznie mieszając lekko naoliwioną łyżką lub silikonową szpatułką, aby pokryć, a następnie natychmiast rozprowadzić popcorn na patelni w 1 warstwie. Całkowicie schłodzić, a następnie rozbić na kawałki wielkości kęsa.
Popcorn klonowy pecan przechowuje się w hermetycznym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej 1 tydzień.