Mantastic Fried Chicken' n ' Waffle Sandwich
Przepis Mantastic Fried Chicken ' N ' Waffle Sandwich może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, mix, jajko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Smażony kurczak i Waffle Sandwich Bites, Smażona kanapka z kurczakiem i Gofrem z sałatką ziemniaczaną i sałatką Collard, oraz Crispy Chicken and Scallion Waffle Sandwich dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni, gotować boczek na małym ogniu 8 do 10 minut, obracając od czasu do czasu, aż ostry.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.
W 6-calowej patelni, stopić 1 łyżka masła na średnim ogniu. Cebulę ugotować na maśle około 10 minut, często mieszając, aż się zrumieni. Odstawić.
Pomiędzy kawałkami woskowanego papieru lub folii z tworzywa sztucznego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
W płytkiej misce, wymieszać 3/4 szklanki Bisquick mix i 1/2 łyżeczki chipotle proszku. W innej misce, ubić jajko i pozostałe 1/2 łyżeczki chipotle proszku widelcem. Zanurzyć kurczaka w mieszaninie jaj; płaszcz z mieszaniny Bisquick.
W 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 1/4 szklanki oleju na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować od 8 do 10 minut, obracając raz, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a powłoka będzie złotobrązowa. Tymczasem w rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać syrop klonowy i 2 łyżki masła do wrzenia.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bourbonem. Odstawić.
W średniej misce wymieszaj składniki gofrów do wymieszania.
Wlać nieco mniej niż 2/3 szklanki ciasta na środek gorącej gofrownicy. Zamknij pokrywę gofrownicy.
Piec około 5 minut lub do zatrzymania gotowania na parze. Ostrożnie wyjąć gofra. Powtórz z pozostałym cieście, tworząc 8 sekcji gofrów.
Na talerzu umieścić sekcję gofrową, na wierzchu 3 plastry boczku, 1 kawałek kurczaka, plastry cebuli i kolejną sekcję gofrową.
Każdą kanapkę pokroić na pół, podawać z syropem do zanurzenia.