Manhattan Fish Chowder z pieczonymi ziemniakami i boczkiem
Manhattan Fish Chowder z pieczonych Fingerling ziemniaków i bekon Relish może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 933 kalorie. Na $9.6 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę z płaskim liściem, ziemniaki fingerling, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 86%. Podobne przepisy to Manhattan Fish Chowder z pieczonymi ziemniakami i boczkiem, Manhattan Fish Chowder, oraz Manhattan Fish Chowder.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować na złoty kolor i chrupiące, mieszając od czasu do czasu, o 7 protokół.
Usuń boczek i rezerwy na smaki.
Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać cebulę, seler i marchew i gotować, aż lekko miękkie, o 5 protokół. Wymieszać czosnek i gotować 30 sekund.
Dodać wino i gotować do prawie całkowitego zmniejszenia, a następnie dodać wywar rybny i doprowadzić do wrzenia.
Dodać przecier pomidorowy do bulionu i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż lekko zmniejszony i zagęszczony, o 10 protokół.
Dla ziemniaków: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia, wymieszać z 2 łyżkami oleju i doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, obracając raz, o 15 protokół.
Rozgrzać olej w dużej nieprzywierającej patelni do piekarnika, aż się połyska. Przyprawić rybę z obu stron solą i pieprzem i gotować na złoty kolor. Przewrócić, przenieść do piekarnika, i gotować, aż tylko gotowane przez, 8 protokół.
Pokrój poprzecznie na 4 równe kawałki.
Rozgrzać olej w małej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać zarezerwowany boczek i gotować na złoty kolor.
Dodać czosnek i czerwone płatki chile i gotować przez 30 sekund. Pietruszkę wymieszać i przełożyć do małej miski.
Służyć: chochlę bulionu na 4 miski.
Umieść kawałek halibuta na środku miski. Ułóż 3 połówki ziemniaków wokół ryby i udekoruj smakiem boczku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.