Mango Fool
Mango Fool to bezglutenowe przystawka. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka jaj, żelatyny, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj African Mango Fool, Borówka Mango "Głupiec", oraz Mango-miętowy Głupek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę na 3 łyżki mleka w małej misce i pozostawić zmiękczyć podczas tworzenia kremu.
Pozostałe mleko zagotować w małym ciężkim rondlu, a następnie zdjąć z ognia.
Ubij razem jajko i 1/4 szklanki cukru, aż dobrze się połączą, następnie dodaj gorące mleko w wolnym strumieniu, ubijając.
Wlać budyń do garnka i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż termometr odczytu natychmiastowego zarejestruje 77° i budyń Płaszcze Z Tyłu łyżki (nie gotować), około 2 minut. Wymieszać mieszaninę żelatyny i gotować na małym ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia, około 1 minuty (nie gotować).
Krem przelać przez sito do miski i ostudzić, od czasu do czasu mieszając.
Mango przecedzić z pozostałym 1/4 szklanki cukru i soku z limonki w blenderze, aż będzie bardzo gładkie i przecedzić przez sito do kremu. Wymieszać, aż dobrze się połączą, a następnie schłodzić, aż ostygnie, ale nie ustawi, około 1 godziny.
Śmietanę ubić mikserem elektrycznym, aż utrzyma sztywne szczyty, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć w kremie z mango. Chłód, zadaszony, co najmniej 8 godzin.
Przed podaniem łyżka do 6 dań.
* Fool można schłodzić do 1 dnia.* Plastry Alphonso mango (najlepiej marki Ratna) są dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i Kalustyan ' s (212-685-3451).