Mango-Chile Ice
Lód Mango-Chile może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Jeśli masz cukier, sok z limonki, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Mango Chile Flan, Mango-Chile Sunrise, oraz Mango-Chile Granita.
Instrukcje
Ustaw sitko w szklanym naczyniu do pieczenia 13x9x2".
Połowę wszystkich składników połącz z 5 łyżkami wody w procesorze i przecier do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić mieszaninę mango do naczynia. Pozostałe składniki przecedzić 5 łyżkami wody i przecedzić mieszanką mango do naczynia. Zamrażać, aż mieszanina będzie sypka, około 2 godzin. Praca w 2 partiach, ponownie przeciery w procesorze. Włóż lód mango do tego samego naczynia. Zamrozić 2 godziny. Powtórz jeszcze 2 razy. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Miarka do naczyń, posypać Chile proszku, w razie potrzeby, i służyć.