Mango & Calamansi Łosoś
Mango i łosoś Calamansi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 657 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 3 i kosztuje 9,51 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól, thai bird chile, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Calamansi Honey Ginger Tea, Sinigang na Hipon sa Calamansi, oraz Tajny Składnik (Chutney Z Mango):" Tandoori " Łosoś Z Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
2 1/2 lb łososia 1 cebula, cienko pokrojona 1/4 szklanki soku calamansi1 duże dojrzałe mango, pokrojone w paski3 tajski ptak chile, pokrojony w paski2 1/2 łyżki octu kokosowego1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
Oderwij folię o długości około dwukrotnej długości ryby.
Umieść na blasze do pieczenia, pozostawiając tylko tyle, aby przykryć patelnię na patelni, a reszta spływa.
Krążki cebuli umieścić w jednej warstwie na folii, o długości ryby.
Umieść rybę, skórkę do dołu, na cebuli.
Posypać równomiernie z Chile pieprz pierścienie.
Posypać solą i pieprzem, a następnie skropić oliwą z oliwek. Złożyć folię i zacisnąć blisko ze wszystkich stron.
Piec przez 20 minut lub aż łosoś będzie w pełni cooked.My myśli: byłem tak podekscytowany, aby wygrać pudełko calamansi od innego blogera żywności. Żyjąc na środkowym Atlantyku nie mamy bardziej egzotycznych cytrusów. Byłem umiera, aby spróbować calamansi po przeczytaniu, co wydaje się dziesiątki filipińskich książek kucharskich i za pomocą pół butelki sosu sojowego calamansi. Książki kucharskie zawsze mówią, że możesz po prostu użyć limonki lub cytryny (lub kombinacji tych dwóch), ale naprawdę chciałem spróbować prawdziwej rzeczy. Jak się okazuje, calamansi smakuje bardziej jak skrzyżowanie klementynki z kumkwatem. Okazało się również, że jest to naprawdę świetne połączenie z mango. Tropikalny słodko-cierpki akcent podkreślał kremową nutę kwiatową w moim Kent mango. Serwowanie dwóch nad łososiem może wydawać się nieco nietypowe, ale działa, łosoś pozostaje delikatny i wilgotny i nabiera subtelnego owocowego smaku. Gotowane mango było również pyszne. Muszę dodać więcej owoców do moich obiadów! Podsumowując, świeże, łatwe, ale imponujące danie.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.