Mandarynkowa Wołowina z szalotkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj mandarynkowej wołowiny z szalotkami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Mieszanka mandarynki, imbiru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mandarynki można śledzić to danie główne z Tangerine Tea Cakes jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mandarynkowa Wołowina, Pikantna Mandarynkowa Wołowina, oraz Imbir i Scallions wołowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek przebić widelcem kilka razy z każdej strony.
Usuń 2-calowy pasek skórki z mandarynki, podziel owoce na połowę i wyciśnij sok do zamykanej plastikowej torby.
Dodaj skórkę, szalotki, sos sojowy, olej sezamowy, cukier, imbir, czosnek, płatki pieprzu i 1/4 szklanki wody do worka i dobrze wymieszać.
Dodaj mięso, zapieczętuj worek i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez noc.
Rozgrzej brojlery z patelnią brojlerów na miejscu.
Wyjąć stek z worka i zarezerwować marynatę. Osuszyć mięso i umieścić na rozgrzanej patelni brojlerów. Gotować, bez obracania, aż mięso będzie złociste i termometr włożony w najgrubszą część rejestruje 130 dla średnio rzadkich, około 10 minut.
Pozostaw 5 do 10 minut przed krojeniem; zarezerwuj kapiele.
W międzyczasie marynatę zagotować w małym garnku na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z pomarańczowymi konfiturami i kapiącymi z mięsa. Pokroić mięso na ziarno i wierzchu z szalotki.
Zdjęcia Antonis Achilleos