Mama wędzonego łososia smażonego ryżu

Wędzony Ryż smażony z łososiem mamy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 457 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać olej do gotowania, cebula, woda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hiszpański ryż mamy, Pstrąg smażony z wędzonym łososiem, oraz Flash-smażony wędzony łosoś & jajko obwarzanek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wodę do rondla, dodać ryż i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i wchłonie wodę, około 20 minut. Odstawić.
W międzyczasie umieść 2 łyżki oleju do gotowania na dużej patelni i podgrzej na średnim ogniu. Wymieszać jajka i gotować, aż jajecznica do pożądanej konsystencji.
Wyjąć jajka z patelni i odstawić.
Korzystanie z tej samej patelni, dodać pozostałe 1 łyżka oleju, i podgrzać na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i zieloną cebulę; gotować, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół. Wymieszać z łososiem, ryżem, groszkiem i jajecznicą, i wrzucić do równomiernego wymieszania. Gotować i mieszać mieszankę ryżu aż do ogrzania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.