Mam potrzebę, potrzebę smażonego sera
I've Got the Need, the Need for Fried Cheese zajmuje około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 133 g tłuszczu i łącznie 1369 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 2,15 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 11 fanów. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą panko, olej canolan, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Podobne przepisy obejmują 6 Mouthwatering Parfait You Need in Your Life Right Now , Fried String Cheese Sticks i Roasted Butternut Squash Lasanga With Goat Cheese, Bacon, and Fried Sage .
Instrukcje
W średniej wielkości rondlu rozgrzej olej do temperatury 160°C. Wyłóż talerz ręcznikami papierowymi.
W płytkiej misce dokładnie ubij jajka i mleko. W innej płytkiej misce wymieszaj panko i włoską bułkę tartą.
Obtocz jedną stronę papieru do roladek w roztrzepanym jajku.
Połóż papierek jajkiem do góry na blacie roboczym i połóż 2 plasterki salami na środku papierka, bliżej krawędzi znajdującej się bliżej Ciebie.
Połóż 1 kawałek sera na salami.
Zwiń krawędź opakowania najbliżej siebie na nadzienie. Podwiń końce i kontynuuj zwijanie, aż uzyskasz kształt sajgonki.
Ponownie obtocz zwinięte ciasto w jajku i dokładnie obtocz w mieszance bułki tartej. Powtórz z pozostałymi składnikami. (Rolki można zamrozić do późniejszego wykorzystania w tym momencie.)
Dodaj 1 lub 2 rolki do oleju na raz i smaż 2 do 3 minut, aż będą złocistobrązowe. Uważaj, aby ich nie przesmażyć lub nie smażyć w zbyt wysokiej temperaturze, ponieważ wrapy mogą eksplodować.
Przełóż smażone roladki serowe na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i podawaj natychmiast z sosem marinara.
Jeśli chcesz, udekoruj parmezanem i pietruszką.
Zdjęcie autorstwa Yunhee Kim