Malinowy i brzoskwiniowy tort Parfait

Malinowy i brzoskwiniowy tort Parfait
Malina i brzoskwinia Parfait ciasto może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 578 kalorii, 8G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz pod ręką migdały, żółtka jaj, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest solidne. Podobne przepisy to Malinowy i brzoskwiniowy tort Parfait, Ciasto Śniadaniowe Brzoskwiniowo-Malinowe, oraz Peach Parfait Pie.

Instrukcje

1
Spray 9-calowy springform pan z 3-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. Drobno zmielić makaroniki, migdały i skórkę cytryny w procesorze. Połowę mieszanki wcisnąć na dno przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
2
Brzoskwinie Puree w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrzoskwiniaBrzoskwinia
3
Przełożyć puree do ciężkiego głębokiego rondla i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, często mieszając, o 10 protokół (kolor puree będzie lekko przyciemnić).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Przenieść do miski i schłodzić, aż ostygnie, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Puree Maliny w procesorze. Przecedzić przez sito ustawione na średniej misce, naciskając, aby wydobyć jak najwięcej owoców. Puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
EkstraktEkstrakt
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Ubij 1/4 szklanki śmietany, żółtka, cukier, syrop kukurydziany i masło w dużej metalowej misce do połączenia. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Trzepaczka stale, aż baza parfait zgęstnieje i termometr włożony do bazy rejestruje 71°, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, beat parfait base aż do billowy i całkowicie cool, o 8 protokół. Podzielić na 2 średnie miski (około 1 filiżanki parfait base w każdej misce). Beat pozostałe 2 1/4 szklanki śmietany w dużej misce, aż średnie szczyty tworzą. Chłodny puree z brzoskwiń i sznapsa złóż na 1 bazę parfait, a następnie złóż na pół bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
1 1/2 Uncji Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)1 1/2 Uncji Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
KremKrem
BrzoskwiniaBrzoskwinia
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Na przygotowanej patelni rozprowadzić brzoskwiniowy parfait.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Posypać pozostałą mieszaninę makaronu.
11
Miejsce w zamrażarce.
12
Fold 1 filiżanka puree z malin (rezerwy pozostałe puree do innego użytku) do parfait podstawy w drugiej misce. Złóż pozostałą bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Bita śmietanaBita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
13
Rozprowadzić parfait na mieszaninie makaronu na patelni. Przykryć; zamrozić co najmniej 8 godzin i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Fold 30x7-calowy pasek folii aluminiowej wzdłuż na pół tworząc 30x3 1/2-calowy pasek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Miksuj białą czekoladę w szklanej misce przez 10 sekund, aż czekolada zacznie się topić; mieszaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać do małej plastikowej torebki zamykanej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Odciąć końcówkę 1 rogu torby. Rurka z białej czekolady na pasku foliowym w koronkowym wzorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Odstawić do czekoladowych zestawów, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
6
Używając podgrzewanego noża, pokrój wokół ciasta parfait, aby poluzować; Usuń boki patelni. Trzymając taśmę foliową pionowo i równolegle do spodu ciasta, umieść 1 Koniec na torcie, z białą czekoladą. Delikatnie naciśnij pasek całkowicie wokół ciasta jak ogrodzenie, pozostawiając zwis. Zamrozić 10 minut. Zaczynając od zwisu, ostrożnie odklej folię. Obetnij czekoladowy zwis. Przykryć; ciasto odstawić do zamrażarki na maksymalnie 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem malin w dużej misce; niech kompot stać co najmniej 15 minut i do 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Ułóż maliny na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ciasto pokroić w kliny.
3
Podawać z kompot.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
1
Najlepsze wyniki w naszej kuchni testowej dały białe czekolady Lindt i Perugina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn