Malinowo-Szampańska Granita
Malinowo-szampańska Granita może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 166 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.12 za porcję. Jeśli masz pod ręką wodę, sok z limonki, maliny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Granita Żurawinowo-Szampańska, Białe winogrona i szampańska Granita, oraz Różowy grejpfrut, truskawka i szampańska Granita z cukrowymi truskawkami.
Instrukcje
Umieść maliny i sok z limonki w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połączyć wodę, cukier i szampana w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub do roztopienia cukru.
Wyjąć z ognia; wymieszać z maliną czystą.
Wlać mieszaninę do dużego, płytkiego naczynia do pieczenia. Przykryć i zamrozić 8 godzin.
Wyjąć naczynie z zamrażarki i odstawić na 5 minut. Zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta.