Malinowe Szkliwione Skrzydełka
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Malinowe szkliwione skrzydełka mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, dżem malinowy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać dżem malinowy, można śledzić to danie główne z Brązowy Cukier Malinowy Dżem Kruszonka Batony jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pikantne Tajskie skrzydełka z kurczaka orzechowego z malinowym sosem Habanero (PB&J Wings), Skrzydła Przeszklone, oraz Skrzydła Oszklone Miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz dżem, ocet, sos sojowy, czosnek i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1 minutę.
Pokrój skrzydełka kurczaka na trzy części; wyrzuć końcówki skrzydeł.
Umieścić skrzydła w dużej misce; dodać połowę mieszanki malin i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny. Przykryć i przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę malin.
Linia a 15-in. x 10 po. x 1-po. patelnię do pieczenia z folią i mocno nasmarować folią. Za pomocą łyżki szczelinowej umieść skrzydła na patelni. Wyrzucić marynatę.
Piec w temperaturze 375° przez 30 minut, obracając raz.
Tymczasem w małym rondlu doprowadzić do wrzenia zarezerwowaną mieszaninę malin. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 10-15 minut lub aż zgęstnieje.
Piec 20-25 minut dłużej lub aż soki z kurczaka uruchomić jasne, obracając i fastrygowanie raz.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla skrzydełek z kurczaka. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.