Malinowe ciasto z Marsalą, Crème Fraîche i malinami
Malinowe ciasto z Marsalą, Crème Fraîche i malinami może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 436 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.01 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 53 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki uniwersalnej, sok pomarańczowy, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Malinowe ciasto z Marsalą, Crème Fraîche i malinami, Malinowe Ciasto Z Marsalą, Crème Fraîche I Malinami, oraz Malinowe Ciasto Z Marsalą, Creme Fraiche I Malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. masło o średnicy 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Ubić pierwsze 5 składników w średniej misce, aby wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Połącz Marsala i sok pomarańczowy w małej misce. Beat 12 łyżki masła i 1 szklanka cukru w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w jajkach, wanilii i skórce cytryny. Ubić w mieszance Marsala w 2 dodatkach na przemian z mieszanką mąki w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Skórka Z Cytryny
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Wanilia
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Posypać 1 1/2 szklanki malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maliny
6
Piec ciasto, aż góra jest delikatnie ustawić, O 20 protokół. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191°. Dot wierzch ciasta z 2 łyżki masła i posypać 2 łyżki cukru. Kontynuuj pieczenie, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, o 15 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu. Uwolnij boki patelni; przenieś ciasto na talerz. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
7
Wymieszać crème fraîche i 2 łyżki cukru w małej misce. (Ciasto i crème fraîche mieszaniny mogą być wykonane 8 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej. Mieszanka crème fraîche.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
9
Ciasto pokroić w kliny. Top każdy z dolop Creme fraîche i świeże maliny i służyć.