Malina Bakewell plaster
Malina Bakewell plaster może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis lacto ovo podaje 10 i kosztuje 1,41 zł za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 242 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz migdały, mąkę samowystarczalną, proszek do pieczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Malinowy tort Bakewell, Tarta Bakewell z konfiturami malinowymi, oraz Tarta z podwójnymi malinami Jamesa Martina.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Podstawę i boki maślanej blachy o wymiarach około 18-20 cm x 30 cm wyłożyć pergaminem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować do linii. Podnieś do puszki i równomiernie naciśnij prawo w rogach. Ukłuć widelcem i schłodzić przez 20 minut.
Piec ciasto przez 8-10 minut, aż będzie ugotowane, ale nie za kolorowe. Schłodzić przez kilka minut i wyłączyć piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Polać ciasto dżemem malinowym (nie ma potrzeby rozlewania) i rozsypać na malinach.
Do biszkoptu włóż wszystkie składniki do dużej miski i ubijaj elektryczną trzepaczką, aż będą miękkie i bardzo dobrze wymieszane. Łyżkę na malinową warstwę, następnie równomiernie wygładzić. Rozsypać na płatkach migdały i piec przez 35-40 minut, aż będą złote i jędrne. Schłodzić całkowicie w puszce. Zamrozi do 3 miesięcy wcześniej owiń puszkę pergaminem do pieczenia i folią.
Aby służyć, rozmrozić przez 4 godziny w temperaturze pokojowej, a następnie podgrzać w niskim piekarniku. Dżem morelowy rozpuścić w 1 łyżce wody i tuż przed podaniem przecedzić na wierzch biszkoptu.