Malezyjskie Curry z klopsikami babci
Malezyjskie curry z klopsikami babci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 689 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, imbir, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), Malezyjskie Curry Rub, oraz Malezyjska Ryba Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj wszystkie składniki przed rozpoczęciem cook.In średnio duża miska, połączyć wołowinę, bułkę tartą, jajko, posiekaną dymkę i kolendrę, z solą i pieprzem do smaku, i miejsce na jedną stronę.Cebulę, czosnek i imbir zmielić na pastę za pomocą blendera lub w małym jedzeniu processor.In mała miska, połączyć malezyjski curry, chili w proszku, mielone goździki i trochę wody, aby pasty.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w woku, dodać pastę cebulową i smażyć przez około 5 minut.
Dodaj pastę curry, anyż Gwiaździsty, goździki, liście curry, zmniejszyć ogień do średniej, i mieszać smażyć, aż dość tosty i olej zaczyna wyciekać: może to potrwać 5 10 minut, ale należy uważać, aby nie spalić.
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić powoli do wrzenia.Podczas gotowania curry, zacznij robić i upuszczać klopsiki wielkości kęsa-zatrzymaj się od czasu do czasu i delikatnie wymieszaj.Po dodaniu wszystkich klopsików dodaj koncentrat pomidorowy i sól do smaku.Dusić, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 10 minut, dodając trochę dodatkowej wody w razie potrzeby.
Dodaj ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając, w razie potrzeby ponownie dodając trochę wody.
Podawać z chlebem, roti chani, roti jala lub ryżem na parze.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner]()
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.