Malezyjska zupa z makaronem z kurczakiem
Malezyjska zupa z makaronem z kurczakiem to bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 320 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka czapek z grzybami shiitake, mielony cynamon, tajski sos rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Malezyjski rosół z makaronem (Ipoh Sar Hor Fun) przepis, Malezyjski Kerabu Beehoon (Sałatka Z Makaronem Ryżowym), oraz Zupa Z Makaronem Z Makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 8 minut lub aż rumiane, stale mieszając.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj imbir, kminek, koper włoski, cynamon, czosnek i anyż na patelnię; gotuj 30 sekund, stale mieszając. Wymieszać z kurczakiem, grzybami, sosem rybnym i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 12 minut. Odrzuć anyż Gwiaździsty. Wymieszać z pieprzem.
Umieść 3/4 szklanki makaronu w każdej z 4 misek. Do każdej miski wlewamy 1 szklankę zupy; każdą porcję posypujemy 1 łyżką cebuli.