Makrela Z Polewą Orange & Harissa

Makrela z polewą Orange & Harissa to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Na $7.06 za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1169 kalorii, 67g białka, oraz 90 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, orzeszki piniowe, harissę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowana makrela z harissą i kolendrą kuskus, Grillowana makrela ze słodką glazurą sojową, oraz Makrela pieczona z miodem, soją i piwem z sezamowo-wapienną glazurą.
Instrukcje
Mąkę przesiać z wędzoną papryką i przyprawami.
Filety z makreli zwijamy w przesianą mieszankę mąki. Otrząsnąć nadmiar mąki i odstawić rybę w jednym layer.To zrobić glazurę; do małej miseczki włożyć 1 łyżkę oliwy z oliwek, skórkę pomarańczową i sok oraz pastę harissa i ubić razem.
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek, aż będzie bardzo gorąca. Filety rybne smażyć przez 5 minut od strony skóry, a następnie od strony miąższu.Gdy ryba jest prawie ugotowana (powinna wyglądać jędrnie), polać polewą pomarańczową i harissa; doprowadzić do wrzenia i pozostawić płyn do bąbelkowania, aż będzie lepki.
Posypać orzeszkami pinii i kolendrą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.