Makrela Z Polewą Orange & Harissa

Makrela Z Polewą Orange & Harissa
Makrela z polewą Orange & Harissa to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Na $7.06 za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1169 kalorii, 67g białka, oraz 90 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, orzeszki piniowe, harissę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowana makrela z harissą i kolendrą kuskus, Grillowana makrela ze słodką glazurą sojową, oraz Makrela pieczona z miodem, soją i piwem z sezamowo-wapienną glazurą.

Instrukcje

1
Mąkę przesiać z wędzoną papryką i przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
2
Filety z makreli zwijamy w przesianą mieszankę mąki. Otrząsnąć nadmiar mąki i odstawić rybę w jednym layer.To zrobić glazurę; do małej miseczki włożyć 1 łyżkę oliwy z oliwek, skórkę pomarańczową i sok oraz pastę harissa i ubić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MakreliFilety Z Makreli
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
HarissaHarissa
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek, aż będzie bardzo gorąca. Filety rybne smażyć przez 5 minut od strony skóry, a następnie od strony miąższu.Gdy ryba jest prawie ugotowana (powinna wyglądać jędrnie), polać polewą pomarańczową i harissa; doprowadzić do wrzenia i pozostawić płyn do bąbelkowania, aż będzie lepki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
HarissaHarissa
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Posypać orzeszkami pinii i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn