Makrela Hiszpańska Escabèche

Makrela Hiszpańska Escabèche
Hiszpańska makrela Escabèche może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 307 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, marchew, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Spróbuj Makrela i pieczarki mielone Escabeche, Pieczona Hiszpańska Makrela, oraz Hiszpańska makrela z trzema sosami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą mandoliny pokrój marchew na cienkie paski. Na małej patelni, rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj marchew, szalotka, gałązki tymianku, liście laurowe i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż warzywa zmiękną, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Zdjąć z ognia. Wymieszać z octem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4
Odstawić na 10 minut.
5
W dużej patelni nonstick, rozgrzać 1/4 cala oliwy z oliwek, aż się połysk. Sezon filety z makreli z solą i pieprzem i dodać je do skórki patelni stronie w dół. Gotować na dużym ogniu, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Obrócić i gotować filety przez 1 minutę dłużej, aż prawie gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z MakreliFilety Z Makreli
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przelać filety do dużego, płytkiego naczynia szklanego lub ceramicznego, ze skórą do góry. Top z warzyw i ich marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
7
Odstawić w temperaturze pokojowej na 3 godziny, od czasu do czasu łyżki marynaty nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
8
Wyrzucić gałązki tymianku i liście laurowe. Ułóż makrele na talerzach i łyżka warzyw i ich marynaty na wierzchu. Dollop z tapenade i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
MakrelaMakrela
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn