Makeover Lody Truskawkowo-Bananowe
Potrzebujesz deser bezglutenowy? Makeover Strawberry-Bananan Ice Cream może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 5G tłuszczu i w sumie 201 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Lato. Mieszanka cukru, skrobi kukurydzianej, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Lody Truskawkowe Paleo, Sernik Truskawkowy Lody, oraz Mrożone Batony Do Lodów Bananan dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz skrobię kukurydzianą i cukier. Stopniowo dodawaj śmietanę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia do jajek; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Schłodzić szybko, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty. W razie potrzeby dodaj mleko, wanilię i barwnik spożywczy. Naciśnij folię na powierzchnię mieszaniny. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Złóż bitą polewę w mieszankę śmietany. Złożyć truskawki, banany i orzechy pekan. Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Pozostałą mieszaninę przechowywać w lodówce, aż będzie gotowa do zamrożenia. Pozwól dojrzeć w zamrażarce do lodów lub ujędrnij w zamrażarce lodówki na 2-4 godziny przed podaniem.