Make-Ahead Smoky Chipotle Chicken Chili

Make-Ahead Smoky Chipotle Chicken Chili
Przepis Make - Ahead Smoky Chipotle Chicken Chili jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na $8.0 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 1576 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz & pikantny sos barbecue, paprykę, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smoky Chipotle Chocolate Chicken Chili, Smoky spicy red soczewica (make-ahead ), oraz Make Ahead Chipotle Śniadanie Zapiekanka Wakacje Brunch Party dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować i wymieszać pierwsze 3 składniki w dużej patelni nonstick na dużym ogniu 8 do 10 min. albo dopóki kurczak nie skończy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj pomidory, fasola, zielona papryka, sos barbecue, Chili w proszku i chipotle chile pieprz w proszku; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; dusić na średnim ogniu 25 min., mieszając od czasu do czasu. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3
Łyżka chili do pojemnika zamrażarki; zamrozić do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4
Rozmrozić chili w lodówce przez noc. Gotową do podania zagotować w rondlu, następnie dusić na średnim ogniu 10-15 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj kolendrę tuż przed podaniem. Top z serem i zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Sangre de Toro Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Cava
Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn