Make-Ahead pikantna sałatka z zielonej fasoli z tofu sezamowo-limonkowym

Make-Ahead pikantna sałatka z zielonej fasoli z tofu sezamowo-limonkowym
Make-Ahead pikantna sałatka z zielonej fasoli z sezamowo-limonkowym Tofu jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wyjątkowo mocne tofu, sos sojowy, pędy grochu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron orzechowy Soba z tofu i marynowanymi kiełkami fasoli, Sałatka z fasoli i pomidorów z sosem limonkowo-sezamowym, oraz Pikantna sałatka z grillowanego Tofu i zielonej fasoli.

Instrukcje

1
Umieść blok tofu na ręcznikach papierowych; zważyć płytką i dużymi ciężkimi puszkami, aby wycisnąć nadmiar płynu przez 10 do 15 minut. Tymczasem rozgrzej brojlery do wysokiej temperatury. Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia; blanszować fasolę i cukinię do miękkości-chrupiące i jasnozielone, około 30 sekund, a następnie przenieść do sitka i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Ostrożnie wysuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Pokroić tofu w 1 ½ - calowe kostki i wrzucić z 1 łyżką soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Przełożyć na wysmarowaną folią blachę do pieczenia i posypać solą i sezamem. Broil aż zbrązowieje, 5 do 7 protokół, następnie odwrócić i kontynuować, aż zbrązowieje z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Wymieszać pozostały sok z limonki, sos sojowy i płatki pieprzu. Wrzucić pędy grochu, cukinia, peans, i tofu razem. Ubierz z sosem i podawaj natychmiast, lub Rezerwuj osobno i pakuj na lunch następnego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pędy GrochuPędy Grochu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia49
Magazyn