Make-Ahead gravy
Make-ahead gravy to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Ten sos ma 230 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka selera naciowego, przecieru pomidorowego, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z BBC Good Food ma 14 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Make Ahead Gravy, Make-Ahead Gravy, oraz Make-Ahead Gravy.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Skrzydełka kurczaka przełóż do pojemnej puszki do pieczenia z szyjką indyka (jeśli używasz), marchewką, cebulą, selerem naciowym i tymiankiem. Rozsypać cukier, wrzucić olej i smażyć przez 50 minut, aż zbrązowieje i lekko zwęglone.
Na małym ogniu wymieszać pomidory z mąką i gotować, aż będą lepkie. Zalać octem balsamicznym, a następnie zalać 1,5 litra wody, aby pokryć wszystkie składniki. Przynieś na wolnym ogniu. Pokruszyć w kostce bulionu i użyć masher ziemniaczany rozgnieść wszystkie składniki razem, aby uwolnić smak.
Dusić wszystko przez 20 minut, aż masz smaczny zagęszczony sos, a następnie przecedzić przez sito, naciskając mocno na wszystkie papkowate warzywa. Schłodzić i schłodzić do 3 dni lub zamrozić do 3 miesięcy.
Podgrzej sos do podania, dodając soki z pieczenia z indyka, jeśli chcesz.