Makarony Orzechowo-Mocha
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj makaronów Orzechowo-Mocha. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany, cukru cukierniczego, błyskawicznego espresso w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha, Makarony Z Orzechów Laskowych, oraz Makarony Z Orzechów Laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.
1 szklankę cukru cukierniczego, orzechów laskowych i kakao zmielić w robocie kuchennym do sproszkowania, około 3 minut. Przesiać mieszaninę przez sitko o średniej siatce na kawałek papieru pergaminowego, a następnie wyrzucić duże kawałki orzechów, które nie przeszły przez sitko.
Mikserem elektrycznym ubić białka i sól, aż będą twarde, ale nie suche szczyty, o 2 protokół. Stopniowo dodawaj pozostały cukier cukierniczy 1 szklanki, łyżkę na raz, skrobając boki miski w razie potrzeby; może to potrwać do 3 minut. Beat przez dodatkowe 30 sekund, aż szczyty są jędrne i błyszczące, ale nadal nie suche. Delikatnie zagnieść mieszaninę orzechów na białka za pomocą dużej gumowej szpatułki.
Przenieść mieszaninę do dużego worka rurowego wyposażonego w 1/2-calową gładką końcówkę rurową. Rura 32 2-calowe na około 1/3-calowe grube Naboje, równomiernie rozmieszczone, na każdej z przygotowanych patelni. Odstawić do wyschnięcia na 30 minut przed pieczeniem.
W międzyczasie wykonaj nadzienie: umieść czekoladę w średniej żaroodpornej misce. W małym rondlu zagotować śmietanę z wymieszanym espresso w proszku.
Wlać śmietanę na czekoladę i delikatnie wstrząsnąć miskę tak, aby krem osiada wokół czekolady. Odstawić mieszaninę na bok, aż czekolada będzie miękka, o 5 protokół.
Trzepaczka delikatnie, aż będzie gładka, uważając, aby nie zawierać zbyt wielu pęcherzyków powietrza. Schłodzić w temperaturze pokojowej do momentu ustawienia.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Piec makaroniki, aż zestaw i nadmuchane, o 18 do 20 protokół. Uważaj, żeby nie przegotować makaroników, bo pękną. Ostudzić ciasteczka przez 5 minut, a następnie delikatnie obrać z papieru.
Niech ostygnie całkowicie.
Rozprowadź 1 łyżeczkę nadzienia mocha na ciastku i kanapce 2 ciasteczka razem.