Makarony i ciecierzyca: Minestra di Pasta e Ceci

Pastan i ciecierzyca: Minestra di Pastan e Ceci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 438 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pastan e ceci (Pastan i ciecierzyca), Pastan e Ceci (makaron z ciecierzycą), oraz Pastan e Ceci (makaron z ciecierzycą).
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować na średnim ogniu, aż czosnek zacznie brązowieć.
Dodaj sos pomidorowy i mieszaninę wody i nadal gotować.
W międzyczasie połowę ciecierzycy wrzucić do miski robota kuchennego i puree.
Resztę ciecierzycy umieścić w dużej misce i wymieszać z puree z ciecierzycy, wraz z 1 szklanką ciepłej wody.
Przenieść tę mieszaninę do garnka z mieszanką sosu pomidorowego i doprawić solą i pieprzem do smaku. Doprowadzić do wrzenia i dodać makaron, Gotowanie na wrzenia, aż makaron będzie miękki jeszcze al dente.
Podawać od razu, równomiernie podzielić na 4 rozgrzane miseczki makaronu.
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.