Makaroniki Sezamowo-Migdałowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj makaroniki sezamowo-migdałowe. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański przepis i przyjazny dla mapy żywności serwuje 36 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 54 kalorie. Jeśli masz pod ręką pastę migdałową, jajka, cukier i kilka innych składników, możesz ją zrobić. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 23%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj makaroniki migdałowe I, makaroniki migdałowe i makaroniki migdałowo-kokosowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Posyp nasiona sezamu na dużej blasze do pieczenia i piecz około 20 minut lub do uzyskania jasnozłotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Blaszkę z ciasteczkami wyłóż papierem pergaminowym.
Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj pastę migdałową z cukrem, aż pozostaną tylko bardzo małe kawałki pasty. Rozdzielamy jajka, dodajemy białka i miksujemy na wysokich obrotach, aż masa będzie gładka.
Wymieszaj nasiona sezamu.
Nakładać zaokrąglone łyżeczki na przygotowaną blachę z ciasteczkami, zachowując odstępy 2 cali.
Piec około 14 minut lub do momentu, aż ciasteczka się napęcznieją, staną się jasnozłote, a brzegi zaczną się rumienić.
Przełóż ciasteczka na papierze pergaminowym na kratkę i całkowicie ostudź. Ostrożnie obierz ciasteczka z papieru pergaminowego.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na makaroniki. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.